Meksikolainen chili-suklaajuoma

Lämmitä ja mausteista, chilillä kevyesti terästettyä suklaajuomaa siemaillessa voi helposti ymmärtää, miksi kaakao oli atsteekeille arvotavaraa.

Noin viidelle

Tarvitset:

•    1,3 l maitoa
•    150 g tummaa suklaata
•    3 tl kanelia
•    maltillinen ripaus chilijauhetta
•    noin 2 tl sokeria
•    rommia halutessasi

Toimi näin:

1.    Paloittele suklaa pieniksi paloiksi, jotta se sulaisi nopeasti.
2.    Kaada maito kattilaan ja sekoita siihen kaneli ja chilijauhe. Kuumenna varovasti juuri ja juuri kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä.
3.    Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut.
4.    Lisää sokeri ja halutessasi loraus rommia.
5.    Tarkista maku. Juoman on tarkoitus olla täyteläisen suklaista, ei erityisen makeaa. Chilin ystävänä voit lisätä sitä makusi mukaan.
6.    Tarjoa heti lämpimänä esimerkiksi jälkiruuaksi.

Kategoria(t): Jälkiruoat, Juomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s