Lämmitä ja mausteista, chilillä kevyesti terästettyä suklaajuomaa siemaillessa voi helposti ymmärtää, miksi kaakao oli atsteekeille arvotavaraa.
Tarvitset:
• 1,3 l maitoa
• 150 g tummaa suklaata
• 3 tl kanelia
• maltillinen ripaus chilijauhetta
• noin 2 tl sokeria
• rommia halutessasi
Toimi näin:
1. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi, jotta se sulaisi nopeasti.
2. Kaada maito kattilaan ja sekoita siihen kaneli ja chilijauhe. Kuumenna varovasti juuri ja juuri kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä.
3. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut.
4. Lisää sokeri ja halutessasi loraus rommia.
5. Tarkista maku. Juoman on tarkoitus olla täyteläisen suklaista, ei erityisen makeaa. Chilin ystävänä voit lisätä sitä makusi mukaan.
6. Tarjoa heti lämpimänä esimerkiksi jälkiruuaksi.