Tässä pehmeänmakuisessa keitossa on toki chiliä, mutta makuna se ei missään nimessä dominoi. Lehtiselleri esiintyy edukseen, ja mukana on myös mielenkiintoisia mausteita, kuten kaneli ja oregano. Kanat keitetään ensin suurina paloina, ja suikaloidaan loppuvaiheessa. Tomaattimurskan sijaan keitossa on mukana kokonaisia säilyketomaatteja, jotka soseutuvat hiljalleen keitettäessä. Erinomainen vaihtoehto talvi-iltoihin!
Tarvitset:
- Pari broilerin rintafilettä (noin 400 g)
- 1 chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 salottisipulia
- 2 (tai 1 iso) porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 tölkki valmiita kikherneitä
- 1 tölkki kokonaisia tomaatteja
- 3 rkl öljyä
- 1,2 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- noin 1 tl mustapippuria
- reilu 2 tl oreganoa
- pari ripausta kanelia
- noin 1 tl suolaa
- tuoretta persiljaa tai korianteria
Toimi näin:
- Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili pieneksi. Kuori ja raasta porkkana karkealla terällä. Paloittele selleri pieniksi viipaleiksi.
- Pilko broilerinfileet nyt alkuvaiheessa isoiksi paloiksi, esimerkiksi kolmeen osaan.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullottele siinä hetki sipulia ja valkosipulia.
- Lisää joukkoon chili ja broilerinpalat. Anna lihan ottaa hiukan väriä, sekoittele.
- Lisää kattilaan 1,2 litraa vettä ja kanaliemikuutiot. Lisää myös porkkanaraaste, sellerinpalat sekä mausteet (laakerinlehdet, mustapippuri, oregano ja kaneli).
- Anna keiton kiehua ja kanojen kypsyä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Nosta tämän jälkeen broilerinpalat leikkuulaudalle, ja leikkaa ne terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi ja mukaviksi suikaleiksi. Pane suikaleet takaisin keittoon.
- Lisää nyt kikherneet sekä säilötyt tomaatit. Lisää myös suola.
- Anna keiton kiehua vielä 10-15 minuuttia.
- Tarkista makujen tasapaino. Lisää tarvittaessa esimerkiksi chilijauhetta.
- Silppua valmiin keiton pinnalle tuoretta persiljaa tai korianteria.