Quesadilla on tortilla, joka on taitettu kahtia, ja täytetty erilaisilla meksikolaisen keittiön aineksilla. Se tarjotaan lämpimänä, kolmioiksi leikattuna, ja on aivan loistavaa sormisyötävää vaikkapa illanistujaisiin tai leffaevääksi. Tämä ohje on täytteeltään suhteellisen simppeli. Hallitsevana makuna on vuohenjuusto, ja tulisuutta tuo tietenkin chili.
Tarvitset:
• 150 g vuohenjuustoa
• noin 10 saksanpähkinää
• 1 puolikas-kokonainen chili maun mukaan
• 2 rkl hunajaa
• 3 rkl maitoa
• 8 valmista tortillakuorta
• öljyä paistamiseen
Toimi näin:
1. Pese ja halkaise chili. Poista siemenet (ellet halua todella tulista lopputulosta). Miedosti tulista täytettä halutessasi hienonna puolikas chili, suomalaisittain tulista haluava käyttäköön kokonaisen.
2. Hienonna saksanpähkinät rouheeksi.
3. Paloittele vuohenjuusto.
4. Yhdistä kulhoon chilisilppu, saksanpähkinärouhe, vuohenjuusto, hunaja sekä maito. Ajele täyte tahnaksi sauvasekoittimella.
5. Levitä täyte tortillakuorille. Voit joko levittää sen neljälle kokonaiselle tortillalle ja laittaa toiset neljä kansiksi, tai vaihtoehtoisesti jokaisen tortillakuoren toiselle puoliskolle, jolloin toinen puolisko kääntyy kanneksi.
6. Paista quesadillat öljytyssä paistinpannussa molemmilta puolilta mukavan rapeiksi ja kullanruskeiksi.
7. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoa heti.