Mokkajuustokakku on vaivattomasti valmistuva herkku aikuisempaan makuun. Suklaakeksit tuovat pohjaan hieman suklaan vivahdetta. Pohjaan tulevaa margariinia ei sulateta, mikä jättää pohjan oman kokemukseni mukaan pehmeämmäksi ja mehevämmäksi. Ohje on mitoitettu pienelle vuoalle, halk. n. 17 cm.
• 45 g margariinia
• 100 g suklaa-kaurakeksejä (n. 7 kpl)
• 4 liivatelehteä
• 200 g vaniljatuorejuustoa
• 2 dl vaniljavispiä
• 2-3 rkl tomusokeria
• 1/2 kuppia valmista kahvia
• 1 tl kaakaojauhetta
Toimi näin:
1. Ota käyttöön sopiva irtopohjavuoka, ja vuoraa sen pohja halutessasi leivinpaperilla.
2. Mittaa suklaa-kaurakeksit ja margariini paloina esim. monitoimikoneen silppuriin tms. tehosekoittimeen, ja jauha tasaiseksi massaksi.
3. Painele massa tasaisesti ja tiiviisti vuuan pohjalle, ja siirrä vuoka jääkaappiin odottelemaan.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Siivilöi tomusokeri vaniljatuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
6. Vaahdota vaniljavispi.
7. Keitä kahvi ja lisää siihen kaakaojauhe, sekä yksitellen liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
8. Lisää kahviseos tuorejuustoon ja sekoita hyvin tasaiseksi.
9. Yhdistä vaniljavispivaahto varovasti käännellen tuorejuustoseokseen.
10. Kaada massa kakkuvuokaan muropohjan päälle ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin 3 tunniksi.
11. Koristele valmis kakku esimerkiksi suklaalastuilla.