Jos perunasalaatin majoneesiversio ei innosta, tätä Pirkka-lehden kevyesti muunneltua ohjetta kannattaa kokeilla. Tsatsikin ansiosta salaatti on nimittäin erittäin raikas ja keväinen. Erityisesti feta tekee siitä myös yllättävän ruokaisan. Pikantiksi lisähöysteeksi pinnalle sopisi silputtu kevätsipuli tai tuore ruohosipuli.
- n. 7 isohkoa perunaa
- 1 iso omena
- pieni pala purjoa tai yksi salottisipuli
- n. 1/2 prk mietoja fetakuutioita suolavedessä
- 1/2 maustekurkku
- 1 keskikokoinen kurkku
- 200 g bulgarianjugurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 2 tl oliiviöljyä
- (hiukan sitruunamehua)
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Toimi näin:
- Keitä ja jäähdytä perunat mieluiten ainakin puoli päivää ennen salaatin valmistusta (helpottaa käsittelyä huomattavasti).
- Raasta tuore kurkku ja laita raaste hetkeksi siivilään valumaan. Lisää kurkkuun hieman suolaa vauhdittamaan nesteen irtoamista. Sekoittele välillä.
- Kuori ja kuutioi perunat ja omena, ja siirrä ne salaattikulhoon.
- Kuutioi pieneksi myös maustekurkku ja purjo/salottisipuli. Valuta fetakuutiot. Lisää ainekset salaattiin.
- Purista valkosipulinkynnet. Yhdistä kurkkuraaste ja valkosipuli bulgarianjugurttiin.
- Mausta kastike hunajalla, oliiviöljyllä ja halutessasi pienellä määrällä sitruunamehua. Lisää suola ja rouhi joukkoon sopivasti mustapippuria. Tarkista maku.
- Sekoita tsatsikikastike salaattiaineksiin kauhalla varovasti käännellen.
- Tarjoile viileänä erilaisten kesäherkkujen kanssa.