Tämä salaatti syntyi lähinnä siksi, että artisokansydämet ja aurinkokuivatut tomaatit vain ovat niin hyviä. Muuten keveään salaattiin tulee ruokaisuutta mozzarellapalloista ja leipäkrutongeista. Voimakkaasti sitruunainen öljykastike sopii makuihin.
Salaattiin tarvitset:
• 1 jäävuorisalaatti
• puolikas kurkku
• 1 prk säilöttyjä artisokansydämiä
• 1 pienehkö prk aurinkokuivattuja tomaatteja
• 1 prk pieniä mozzarellapalloja
• leipäkrutonkeja
• parmesaanilastuja
• mustapippuria
Toimi näin:
1. Revi jäävuorisalaatti pieneksi. Pilko kurkku sopiviksi paloiksi. Siirrä ainekset salaattikulhoon.
2. Valuta artisokansydämet ja aurinkokuivatut tomaatit sekä mozzarellapallot. Lisää salaattiin ja sekoittele.
3. Jaa salaatti annoslautasille ja veistele pinnalle runsaasti parmesaanilastuja. Lisää ronskilla kädellä leipäkrutonkeja ja rouski päälle vielä mustapippuria. Pirskota pinnalle sitruunaista salaattikastiketta.
Salaattikastikkeeseen tarvitset:
• noin 0,5 dl ruokaöljyä (neutraalin makuista)
• pari rkl kylmää vettä
• 3-4 rkl sitruunamehua
• ripaus suolaa ja sokeria
• mustapippuria
Toimi näin:
1. Sekoita ruokaöljy, vesi ja sitruunamehu.
2. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
3. Tarkista maku; tavoittele keveyttä ja voimakasta sitruunaisuutta.
4. Tarjoa tuoresalaatin kanssa.