Koska Suomen talvi on kylmä ja pimeä, pitää muita ja itseään piristää lämpimillä herkuilla. Tässä yksi ihanan mantelinen kahvijuoma, joka toimii hyvin vaikkapa jälkiruokana.
Tarvitset:
• 1 dl sokeria
• 1 dl mantelilikööriä
• 0,5 dl vettä
• 2 dl valmista vahvaa kahvia
• vajaa 1 dl vaahtoutuvaa kermaa
• 6 tl fariinisokeria
Toimi näin:
1. Keitä kahvi.
2. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
3. Mittaa teräskattilaan sokeri, mantelilikööri ja vesi. Keittele noin 20 minuuttia, kunnes seos on saennut ja määrä on haihtunut noin puoleen.
4. Mittaa shottilasien pohjalle 1 tl fariinisokeria jokaiseen.
5. Valuta fariinisokerin päälle kuumaa mantelisiirappia n. 1 rkl jokaiseen lasiin.
6. Kaada päälle kuumaa kahvia ja sekoita.
7. Pursota tai lusikoi kermavaahtoa jokaisen juoman pinnalle.
8. Tarjoa heti.