Neljälle
Tarvitset:
• 600 g naudan filettä
• 2 sipulia
• 2 valkosipulin kynttä
• pala tuoretta inkivääriä
• 5 tomaattia
• 1,5 tl jauhettua korianteria
• 0,5 tl jauhettua kurkumaa
• 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
• 0,5 tl garam masalaa
• 2 tl jauhettua paprikaa
• suolaa
• tuoretta korianteria
• 0,5 dl öljyä
• 3 dl vettä
Toimi näin:
1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit ja poista niistä siemenet. Raasta tuore inkivääri (n. 1 tl valmista). Kuutioi naudanliha.
2. Ruskista liha öljyssä kahdessa erässä, ja hauduta lihapalat kypsäksi keskilämmöllä.
3. Kuumenna toisessa pannussa öljy, ja kuullota sipulia siinä jonkin aikaa. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Lisää vielä jauhettu korianteri ja sekoittele minuutin tai pari.
4. Lisää kurkuma, kumina, garam masala ja paprikajauhe, ja paistele minuutin verran. On tärkeää, että aromit heräävät.
5. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuutin ajan.
6. Lisää tomaattikuutiot ja hauduta kastiketta vielä viitisen minuuttia.
7. Lisää liha kastikkeeseen ja anna lämmetä kunnolla. Mausta tarvittaessa suolalla.
8. Lisää pinnalle tuoretta korianteria silputtuna juuri ennen tarjoilua. Tarjoile lisäksi basmatiriisiä ja intialaista leipää.