Intialaisen ruoan kanssa riisikin voi olla tavallista mausteisempaa. Tämä riisi on ihanan raikasta, ja siinä on monia makuvivahteita. Riisiin voi perinteisesti lisätä myös yhden kuutioidun perunan, mikäli haluaa.
Tarvitset:
• 3 3/4 dl basmatiriisiä
• 1 rkl öljyä
• puolikas kanelitanko
• 1 laakerinlehti
• 1/2 tl jeeraa
• 1/2 tl kaardemummaa
• 1/4 tl kurkumaa
• 1 tl suolaa
• 1 sipuli
• pieni pala tuoretta inkivääriä
• 1 valkosipulinkynsi
• tuoretta korianteria
• n. 6 dl vettä
• puolikkaan limen mehu
Toimi näin:
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Silppua korianteria noin 1 rkl verran. Raasta inkivääriä noin 1 tl:n verran.
2. Lämmitä öljy kattilassa ja paista kanelitankoa, laakerinlehteä, jeeraa, kaardemummaa ja sipulia muutama minuutti.
3. Lisää inkivääri, valkosipuli, suola sekä riisi ja paistele vielä hetki.
4. Lisää vesi ja tuore korianteri. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, älä sekoita välillä.
5. Ota kattila pois levyltä ja purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Anna vetäytyä kannen alla hetki ennen tarjoilua. Voit koristella riisin muutamalla tuoreella korianterin lehdellä.