Värikäs intialainen kikhernekeitto

Innostuin intialaisista mausteista ja ruuasta, joten lähiaikoina on odotettavissa intialaispainotteisia ohjeita. Kuvia tulossa hieman myöhemmin!

Tämä pehmeän mausteinen ja värikäs kikhernekeitto sopii hyvin pimenevien syysiltojen lämmittäjäksi.

Neljälle

Tarvitset:

  • 4 dl kikherneitä (muista liottaa ja keittää kuivat kikherneet)
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 sipuli
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl limettimehua
  • 1/2 l tomaattimehua
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl kurkumaa
  • 3 tl currya
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa jauheena
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • suolaa

Toimi näin:

  1. Raasta inkivääri (noin 2 rkl valmista raastetta). Hienonna sipuli ja leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa paprikat kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sinne kurkuma, curry ja jeera. Kuullota rauhassa, niin mausteiden aromit heräävät.
  3. Lisää joukkoon sipulisilppu ja anna senkin kuullottua.
  4. Lisää paprikat, kikherneet ja fenkoli ja inkivääri, ja anna hetken hautua.
  5. Lisää tomaattimehu ja kasvisliemi.
  6. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 1/2 tuntia.
  7. Mausta keitto hauduttamisen puolivälissä hunajalla ja limettimehulla. Lisää tarvittaessa suolaa.
  8. Lisää tuore korianteri keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi maustamatonta jugurttia.
Kategoria(t): Kasvis, Keitot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s