Innostuin intialaisista mausteista ja ruuasta, joten lähiaikoina on odotettavissa intialaispainotteisia ohjeita. Kuvia tulossa hieman myöhemmin!
Tämä pehmeän mausteinen ja värikäs kikhernekeitto sopii hyvin pimenevien syysiltojen lämmittäjäksi.
Tarvitset:
- 4 dl kikherneitä (muista liottaa ja keittää kuivat kikherneet)
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 1 sipuli
- 1 fenkoli
- 2 rkl limettimehua
- 1/2 l tomaattimehua
- 7 dl kasvislientä
- 1 rkl öljyä
- 2 tl kurkumaa
- 3 tl currya
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa jauheena
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl tuoretta korianteria
- suolaa
Toimi näin:
- Raasta inkivääri (noin 2 rkl valmista raastetta). Hienonna sipuli ja leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa paprikat kuutioiksi tai suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sinne kurkuma, curry ja jeera. Kuullota rauhassa, niin mausteiden aromit heräävät.
- Lisää joukkoon sipulisilppu ja anna senkin kuullottua.
- Lisää paprikat, kikherneet ja fenkoli ja inkivääri, ja anna hetken hautua.
- Lisää tomaattimehu ja kasvisliemi.
- Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 1/2 tuntia.
- Mausta keitto hauduttamisen puolivälissä hunajalla ja limettimehulla. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Lisää tuore korianteri keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi maustamatonta jugurttia.