Koska rakastan kirpeitä syysomenoita, piti niistä tällä kertaa koittaa tehdä hilloakin. Minulla ei ole sosemyllyä, mutta näin pientä kertamäärää tehdessä se ei ainakaan haitannut. Hillo oli yllättävän helppo tehdä, ja siitä tuli aivan ihanaa: kirpeänmakeaa ja mausteisen omenaista. Tätä joutunee tekemään pakkaseen enemmänkin.
1 purkillinen (4 dl) * 558 kcal
Tarvitset:
• 600 g kotimaisia, kirpeitä syysomenoita lohkottuna (halutessasi kuorittuna)
• 4 rkl hillosokeria
• 0,5 tl vaniljasokeria
• 2 kanelitankoa
• pieni ripaus kardemummaa jauhettuna
• 1,5 dl vettä
• 0,5-1 tl sitruunamehua
Toimi näin:
1. Laita ainekset kattilaan ja keitä niitä keskilämmöllä kunnes omenat alkavat soseutua. Sekoittele välillä puuhaarukalla.
2. Nosta kattila pois liedeltä ja soseuta mahdolliset palaset sauvasekoittimella.
3. Halutessasi samettisen sileää hilloa voit vielä puristaa hillon siivilän läpi.
4. Tarkista maku – tässä vaiheessa mausteita voi vielä lisätä.
5. Voit säilöä hillon esimerkiksi pakastamalla.