Neljälle * 529 kcal / annos (ilman tarjoilun lisukkeita)
• Noin 500 g naudan sisäpaistia
• 2 salottisipulia
• 2 valkosipulinkynttä
• 3-4 rkl rypsiöljyä
• Noin 1,5 l lihalientä (2 lihaliemikuutiota)
• 1 rkl paprikajauhetta
• 1 tl jauhettua mustapippuria
• 1 tl yrttisuolaa
• 1 tl kuminan siemeniä
• 1 laakerinlehti
• 1 rkl vehnäjauhoja
• 5 perunaa
• 2 porkkanaa
• Puolikas pieni lanttu
• 1 vihreä paprika
• 1 tomaatti
• 1/2 prk tomaattipyrettä
• 2 dl punaviiniä
• Ripaus chilijauhetta
Tarjoiluun:
• Herkkukurkku kuutioina
• Smetanaa tai ranskan kermaa
Toimi näin:
1. Suikaloi sipuli ja lohko valkosipuli kapeiksi viipaleiksi. Paloittele liha noin 1,5 sentin kokoisiksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Varaa paprikajauhe, vehnäjauhot ja lihaliemi valmiiksi.
2. Kuullota sipuleita pannulla tai padassa (huolehdi riittävästä öljyn määrästä käyttäessäsi pataa). Lisää lihapalat muutamassa erässä ja paista ne nopeasti niin, että lihan pinta sulkeutuu.
3. Siirrä pata pois levyltä ja lisää paprikajauhe sekä vehnäjauhot ripotellen ja sekoitellen. Kaada päälle lihaliemi. Lisää nyt mausteet: pippuri, suola, kuminan siemenet ja laakerinlehti. (Ole varovainen chilin kanssa etenkin tässä vaiheessa, ettei se peitä makuja alleen.)
4. Hauduta kastiketta kannen alla noin 45 minuuttia.
5. Paloittele perunat, lanttu ja porkkanat haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Lanttu kannattaa paloitella pieneksi. Kuutioi myös tomaatti ja suikaloi paprika.
6. Kun liha on hautunut noin 45 minuuttia, lisää perunat, porkkanat, lanttu ja paprika. Lisää myös punaviini tai vettä, joka on jonkin verran haihtunut. Hauduta noin 20 minuuttia.
7. Lisää sitten tomaattikuutiot ja tomaattipyre. Mausta keittoa vielä paprikajauheella, chilijauheella ja pippurilla tarpeen mukaan. Hauduta vielä noin 15 minuuttia.
8. Tarjoa höyryävän kuumana smetanan/ranskankerman, herkkukurkkukuutioiden sekä tuoreen leivän kanssa.