Nakki-Borsch-keitto

Yksi herkullisimmista keitoista, porisee itsekseen mahtavan makuiseksi.

Neljälle

Tarvitset:

  • 400 g punajuurta
  • 1,5 isoa porkkanaa
  • noin 60 g selleriä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 punasipuli
  • 350 g keräkaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 l lihalientä
  • 5 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • 200 g nakkeja
  • ranskankermaa tai smetanaa

Toimi näin:

  1. Kuori ja raasta isolla terällä punajuuret, porkkanat ja selleri.
  2. Valuta punajuurien joukkoon etikka ja sekoita hyvin.
  3. Kuori ja leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi.
  4. Kuullota kasvissuikaleita pannulla kuumassa öljyssä ja sekoita joukkoon tomaattisose.
  5. Nosta kasvikset kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemi sekä mausteet.
  6. Anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 45 minuuttia – 1 tunti.
  7. Ruskista paloitellut nakit kevyesti pannulla, ja lisää keittoon.
  8. Anna keiton vielä hautua vähän aikaa kannen alla ennen tarjoilua.
  9. Tarjoile ranskankerman tai smetanan ja sämpylöiden kanssa.

Kategoria(t): Kasvis, Keitot, Liha. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s