Yksi herkullisimmista keitoista, porisee itsekseen mahtavan makuiseksi.
Tarvitset:
- 400 g punajuurta
- 1,5 isoa porkkanaa
- noin 60 g selleriä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 punasipuli
- 350 g keräkaalia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 l lihalientä
- 5 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl suolaa
- 200 g nakkeja
- ranskankermaa tai smetanaa
Toimi näin:
- Kuori ja raasta isolla terällä punajuuret, porkkanat ja selleri.
- Valuta punajuurien joukkoon etikka ja sekoita hyvin.
- Kuori ja leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuullota kasvissuikaleita pannulla kuumassa öljyssä ja sekoita joukkoon tomaattisose.
- Nosta kasvikset kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemi sekä mausteet.
- Anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 45 minuuttia – 1 tunti.
- Ruskista paloitellut nakit kevyesti pannulla, ja lisää keittoon.
- Anna keiton vielä hautua vähän aikaa kannen alla ennen tarjoilua.
- Tarjoile ranskankerman tai smetanan ja sämpylöiden kanssa.