Sitruunakermahyytelö

Tämä on ihanan täyteläinen, mutta samalla raikas kermahyytelö. Hyydyttyään se on ihan siististi leikattavaa tavaraa. Sopii myös juustokakun täytteeksi.

Noin kuudelle

Tarvitset:

•    5 liivatelehteä
•    3 munaa
•    1 dl sokeria
•    1/2 sitruunan kuori
•    1 sitruunan mehu
•    3 dl kuohukermaa

Toimi näin:

1.    Liota liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä.
2.    Erota kananmunista keltuaiset ja vatkaa ne sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
3.    Lisää vaahtoon raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu.
4.    Vatkaa kerma vaahdoksi.
5.    Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6.    Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää ne hetken jäähtyneenä muna-sokerivaahtoon.
7.    Lisää muna-sokerivaahtoon ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto.
8.    Kaada hyytelöseos kakkuvuokaan tai annoskulhoihin.
9.    Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja.

Kategoria(t): Hedelmät, Jälkiruoat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s