Tämä on ihanan täyteläinen, mutta samalla raikas kermahyytelö. Hyydyttyään se on ihan siististi leikattavaa tavaraa. Sopii myös juustokakun täytteeksi.
Noin kuudelle
Tarvitset:
• 5 liivatelehteä
• 3 munaa
• 1 dl sokeria
• 1/2 sitruunan kuori
• 1 sitruunan mehu
• 3 dl kuohukermaa
Toimi näin:
1. Liota liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä.
2. Erota kananmunista keltuaiset ja vatkaa ne sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää ne hetken jäähtyneenä muna-sokerivaahtoon.
7. Lisää muna-sokerivaahtoon ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto.
8. Kaada hyytelöseos kakkuvuokaan tai annoskulhoihin.
9. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja.