Kauraleivokset

Nämä leivokset ovat tosi helppoja valmistaa, ja leivospohjia voi paistaa etukäteen vaikka pakkaseen. Toimivat silloin supernopeana vierasvarana! Jugurtti-kermavaahto yllätti minut positiivisesti raikkaalla maullaan, kun ensimmäisen kerran näitä kokeilin.

25 kpl *  200 C

Tarvitset:

Pohja

  • 150 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • leivosvuokia

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk Bulgarian jugurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 5 dl tuoreita marjoja tai hedelmiä – esim. mansikoita, tai vadelmia&persikoita

Toimi näin:

  1. Sekoita voi ja sokeri keskenään tasaiseksi massaksi
  2. Lisää muut pohjan aineet
  3. Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 25 osaan
  4. Voitele pienet leivosvuoat ja vuoraa vuoat taikinalla
  5. Paista vuoat 200 asteessa noin 10 minuuttia
  6. Irrota vuoat jäähtyneenä
  7. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon jugurtti ja sokerit.
  8. Täytä leivospohjat vaahdolla ja marjoilla tai hedelmänpaloilla.
Kategoria(t): Hedelmät, Makeat leivonnaiset, Marjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s