Nämä leivokset ovat tosi helppoja valmistaa, ja leivospohjia voi paistaa etukäteen vaikka pakkaseen. Toimivat silloin supernopeana vierasvarana! Jugurtti-kermavaahto yllätti minut positiivisesti raikkaalla maullaan, kun ensimmäisen kerran näitä kokeilin.
Tarvitset:
Pohja
- 150 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- leivosvuokia
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk Bulgarian jugurttia
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 5 dl tuoreita marjoja tai hedelmiä – esim. mansikoita, tai vadelmia&persikoita
Toimi näin:
- Sekoita voi ja sokeri keskenään tasaiseksi massaksi
- Lisää muut pohjan aineet
- Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 25 osaan
- Voitele pienet leivosvuoat ja vuoraa vuoat taikinalla
- Paista vuoat 200 asteessa noin 10 minuuttia
- Irrota vuoat jäähtyneenä
- Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon jugurtti ja sokerit.
- Täytä leivospohjat vaahdolla ja marjoilla tai hedelmänpaloilla.