Herkullinen suklaapiirakka

Tässä piirakassa on pehmeä ja mehevä suklainen pohja sekä suussasulava, suklainen kuorrute. Toimii erittäin hyvin kahvipöydän herkkuna. Piirakka ei kärsi pakastamisestakaan juuri lainkaan, joten osan voi säästää myöhemmäksi, jos haluaa pitää huolta linjoistaan 😉

EDIT: Ystävän pyynnöstä lisätään huomautus: Vaikka olisit kuinka väsynyt, älä silti laita sormeasi kiehuvaan kuorrutukseen maistaaksesi, onko siinä tarpeeksi tomusokeria. ;P Lisätään tähän vielä, että jos kuitenkin teet näin, ja kuorrute ehtii jämähtää kattilaan ensiaputoimenpiteiden aikana, niin sen saa uudelleen notkeaksi kuumentamalla varovasti levyllä ja sekoittelemalla samalla. Varotaan niitä liesiä! 😉

Pellillinen (Noin 25 palaa) * 200 C

Tarvitset:

Pohja

  • 2,5 dl vettä
  • 200 g margariinia
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl soodaa
  • 1 dl piimää tai jugurttia
  • 2 munaa

Kuorrutus

  • 2 rkl maitoa
  • 100 g margariinia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 pkt pölysokeria (225 g)
  • nonparelleja tai kookoshiutaleita koristeluun

Toimi näin:

  1. Kiehauta kattilassa vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola. Sekoita hyvin ja jäähdytä.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja sooda.
  3. Lisää jauhoseokseen kaakaoliemi, piimä/jugurtti ja munat. Sekoita hyvin.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Kiehauta kattilassa maito, margariini ja kaakaojauhe. Lisää seokseen paketti pölysokeria siivilän läpi ja sekoita hyvin.
  6. Levitä kuorrute hieman jäähtyneelle levylle.
  7. Koristele pinta nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.
  8. Leikkaa levy annospaloiksi.

Kategoria(t): Makeat leivonnaiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Herkullinen suklaapiirakka

  1. Venla sanoo:

    Onko sokerin määrä oikea? Tuntuu aika paljolta.

  2. Venla sanoo:

    Kokeilin, ja tuli todella hyvää. Piiras sai paljon kehuja myös muilta maisteijoilta. Kiitos paljon ohjeesta! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s